Garantia produselor Prestigio se asigura de catre ESD-ROM

Bld. Decebal nr.14, in apropiere de Piata Muncii, Bucuresti

Program:
Luni-Vineri 9-18
Sambata 10-15

Tel: 021-326.60.63 / callcenter@esd-rom.ro

http://esd-rom.ro/web/contact.html

E-mail: service@esd-rom.ro


 

 

PROCEDURĂ PENTRU PRODUSELE PRESTIGIO

DIN CATEGORII SELECTATE, AFLATE ÎN GARANŢIE  

Prestigio,  asigurând satisfacţia clienţilor săi,  a creat o oportunitate de a transmite reclamaţiile legate de produse societăţii ESD-ROM pentru următoarea listă limitată de categorii:

- Tablete PC/MID

- Telefoane inteligente

- Cititoare de cărţi electronice

- PND-uri (Dispozitive Personale de Navigaţie)

- Camere video auto  

Acest document prezintă procedura de urmat în cazul întâlnirii unei probleme la utilizarea produselor marca Prestigio.

Procesul de formulare reclamaţii

 

Notă:

Societatea ESD-ROM tratează reclamaţiile legate de produsele Prestigio aflate în garanţie în sistem door-to-door, ceea ce înseamnă că Prestigio acoperă costul transportului produsului defect de la client la centrul de service şi de la centrul de service la client. Gama de dispozitive incluse este limitată la categoriile de produse enumerate în această procedură.

 

Reclamaţiile ante-vânzare şi DOA nu sunt derulate în temeiul prezentei proceduri. În cazul acestui tip de reclamaţii, vă rugăm contactaţi furnizorul dvs./ canalul de vânzări.

Înainte ca produsul să fie ambalat şi pregătit pentru expediere, se va formula o reclamaţie în temeiul garanţiei fie prin intermediul sistemului on-line de raportare defecte sau prin telefon sau prin e-mail către centrul de service autorizat.

E-mail: service@esd-rom.ro

Telefon: 021-326.60.63

Pentru accelerarea procesării Reclamaţiei dvs., sunt necesare următoarele informaţii:

- Vă rugăm să furnizaţi denumirea exactă şi completă a societăţii şi a persoanei de contact!

- Adresa pentru ridicarea expediţiei  –  de unde expediţia va fi preluată de curier, de exemplu o adresă de domiciliu sau de serviciu.

- Furnizaţi denumirea/ codul produsului – aici, Clientul va specifica modelul dispozitivului defect – se poate face pe baza denumirii produsului sau codului său PN (aceste date se regăsesc pe ambalajul original sau pe dispozitiv)

- Furnizaţi numărul de serie al dispozitivului – acest număr este obligatoriu.

Atenţie: Este necesar să furnizaţi numărul de serie corect pentru a demara procesul de formulare şi procesare a reclamaţie! Numărul de serie este verificat de inginerul din service în timpul verificării drepturilor conform garanţiei. 

- Cardul de garanţie – În unele cazuri, poate fi solicitat de Centrul de Service.

- Data achiziţionării – data de pe dovada achiziţionării 

Atenţie: Indicarea unei date greşite poate cauza suspendarea procedurii în temeiul garanţiei.

- Descrierea defecţiunii  –  vă rugăm să descrieţi cât mai exact şi detaliat posibil (circumstanţele survenirii defecţiunii, de ex. după o utilizare îndelungată, după pornire etc.) dacă e posibil, care e defecţiunea observată în timpul folosirii produsului. Testele derulate în centrul de service vor fi efectuate în funcţie de defecţiunea raportată. Prin urmare, o descriere inexactă poate contribui la nedepistarea defecţiunii descrise şi dispozitivul poate fi trimis înapoi ca nefiind defect.

Etapele procesului derulat în cazul unei reclamaţii

Formularea reclamaţiei în temeiul garanţiei prin sistemul on-line de raportare defecţiuni:

a.) Accesaţi sistemul on-line de raportare defecţiuni cu ajutorul link-ului de mai jos.

http://esd-rom.ro/web/contact.html

b.) Completaţi câmpurile, toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Atenţie: Fiţi atenţi să furnizaţi informaţiile corecte (nume, număr de telefon, adresă de e-mail, denumire model şi număr de serie), în caz contrar reclamaţia nu poate fi procesată.

c.) Apăsaţi butonul “Trimiteţi formularul”!

d.) După trimiterea reclamaţiei, veţi primi un e-mail la adresa de e-mail furnizată ce va conţine un link pe care clientul trebuie să facă click pentru confirmare.

Atenţie! Dacă clientul nu face confirmarea prin neaccesarea link-ului trimis, reclamaţia nu va fi înregistrată!

După ce drepturile conform garanţiei sunt confirmate, la adresa de e-mail furnizată de client va fi trimis în decurs de 24 h un număr RMA şi un ID de Client, împreună cu un link unde poate fi verificat statusul procesului de reparaţie în temeiul garanţiei. Dacă drepturile conform garanţiei sunt respinse, centrul de service va contacta clientul la numărul de telefon furnizat sau la adresa de e-mail furnizată.

Formularea reclamaţiei în temeiul garanţiei prin telefon sau e-mail:

a). Ne puteţi contacta prin telefon sau e-mail-ul de mai sus de la “Note la procesul de formulare reclamaţii” şi trebuie să completaţi cu/ răspundeţi la informaţiile solicitate de colegii noştri.  

b).  După realizarea cu succes a înregistrării RMA, vă rugăm să aşteptaţi confirmarea drepturilor în temeiul garanţiei  pentru toate dispozitivele raportate. Această confirmare e necesară pentru a demara procesul derulat în cazul unei reclamaţii în temeiul garanţiei.

Atenţie: In cazul în care una din informaţiile de mai sus solicitate nu este acceptată, Centrul de Service vă poate ruga să o mai verificaţi o dată şi să furnizaţi o copie a documentului de achiziţie sau cardul de garanţie completat în mod corect.

c).  Reclamaţiile sunt confirmate de Centrul de  Service  de luni până vineri, în termen de  24 de ore, cu excepţia sărbătorilor oficiale. Clientul va fi informat despre confirmarea reclamaţiei sau necesitatea furnizării de documente suplimentare prin e-mail sau prin telefon.

 

d).  Costul livrării către centrul de service este acoperit de ESD-ROM numai dacă unitatea defectă înregistrată este predată unui curier comandat de centrul de service.

Atenţie: Costurile unui curier comandat de client nu vor fi compensate de Centrul de Service.

e).  Curierul va fi comandat după ce reclamaţia înregistrată este confirmată. Pachetul va fi preluat de la adresa furnizată în decurs de două zile lucrătoare de la confirmarea reclamaţiei.

Atenţie: Dacă pachetul nu va fi preluat de curier în acest interval de timp, vă rugăm să ne contactaţi imediat la datele de contact furnizate la “Notele la procesul de formulare reclamaţii”!

f). Produsul trebuie să fie asigurat corespunzător pentru transport. Se recomandă folosirea ambalajului original, care ar trebui să protejeze dispozitivul integral.

Dacă ambalajul original nu mai este disponibil, vă rugăm să ambalaţi dispozitivul într-o cutie de carton solidă având dimensiunea corectă, lăsând un spaţiu de circa 2,5 cm între pereţii cutiei şi dispozitiv.

Vă rugăm să nu folosiţi materiale de umplere mici, nefixate, deoarece nu oferă suficientă protecţie împotriva posibilităţii cauzării de daune în tranzit.

Centrul de Service nu este responsabil de daune care rezultă în timpul transportului din cauza asigurării neadecvate a conţinutului pachetului.

 

g). Dispozitivul care e trimis către centrul de service trebuie să fie complet. Pachetul trebuie să includă toate piesele esenţiale ale echipamentului  (dispozitiv, cablul de alimentare cu curent, bateria, etc.).

Unele defecţiuni pot fi cauzate de o funcţionare incorectă a elementelor individuale. Netransmiterea setului complet nu va face posibilă o verificare minuţioasă a defecţiunii.

Reclamaţiile pentru echipamente incomplete pot fi respinse sau amânate până ce este livrat restul setului pe cheltuiala clientului.

Nu este necesară trimiterea coperţilor, manualelor, pliantelor şi a materialelor promoţionale. Cu toate acestea, ambalajele şi coperţile pot furniza o protecţie suplimentară în timpul transportului.

 

h). Pentru fiecare dispozitiv defect, se vor furniza:

- numărul RMA (primit de la Centrul de Service prin e-mail)

- informaţii exacte de contact (numărul de telefon şi adresa de e-mail sunt obligatorii) (este suficient dacă se tipăreşte şi trimite confirmarea transmisă prin e-mail de Centrul de Service)

- o descriere detaliată a defecţiunii ( este suficient dacă se tipăreşte şi trimite confirmarea transmisă prin e-mail de Centrul de Service)

- o copie a dovezii de achiziţionare sau cardul de garanţie completat

Aceste documente sunt necesare pentru prelucrarea unei reclamaţii în temeiul garanţiei şi lipsa acestora va cauza suspendarea reclamaţiei.

Atenţie: Vă rugăm să nu trimiteţi documente de achiziţie în original deoarece acestea nu vor mai fi returnate!

 

i). După verificarea şi confirmarea defecţiunilor raportate, unitatea va fi reparată şi apoi trimisă prin curier. Costul transportului este acoperit de ESD-ROM. 

j). În cazuri speciale, atunci când reparaţia necesită expedierea unor componente suplimentare, prelucrarea reclamaţiei va fi suspendată până la primirea expediţiei respective.

 

k). Condiţii detaliate privind garanţia limitată  Prestigio  sunt disponibile la adresa: http://www.prestigio.com/support/warranty-terms.xhtml 

Înregistrarea şi trimiterea produsului către centrul de service sunt sinonime cu acceptarea garanţiilor furnizate de producător.

Reclamaţii în temeiul garanţiei formulate personal

Centrul de service acceptă şi livrarea personală a reclamaţiilor în timpul orelor de program menţionate dedesubt. Puteţi primi mai multe informaţii legate de alte puncte de service din România prin telefon!

a.) Aduceţi dispozitivul Prestigio pentru care doriţi să formulaţi o reclamaţie la Centrul de Service, adresa o regăsiţi dedesubt

b.) Furnizaţi informaţiile necesare stipulate mai sus la secţiunea “Pentru accelerarea procesării Reclamaţiei dvs., sunt necesare următoarele informaţii ”.

c.) Aşteptaţi confirmarea drepturilor dvs. în temeiul garanţiei.

d.) Semnaţi ordinul de preluare în reparaţie.

Informaţii importante:

a.) Vă reamintim că garanţia nu acoperă:

- daune mecanice (de exemplu: LCD spart, conexiuni la priză, carcase, etc.)

- intervenţia terţilor asupra dispozitivului (nu se aplică pentru un centru de service autorizat - ESD-ROM)

- daune cauzate printr-o manipulare sau utilizare necorespunzătoare a dispozitivului, contrară manualului cu instrucţiuni de utilizare

- unităţile au caracteristici operaţionale, de ex. zgomot redus de funcţionare, volumul de pixeli defecţi care sunt determinate de producător etc.

Atenţie: Dacă oricare din aceste aspecte este prezent, unitatea poate fi trimisă înapoi fără a fi contactat Clientul.

 

b.). În anumite cazuri de abuz intenţionat al drepturilor conform garanţiei, Clientului i se pot percepe costurile de transport şi expertiză.

c). Fiecare pachet trimis de ESD-ROM este asigurat. La primirea expediţiei, verificaţi cu atenţie starea şi conţinutul pachetului în prezenţa curierului. În cazul oricăror reclamaţii de daune, este necesară întocmirea unui proces verbal de daune împreună cu curierul.

Solicitarea unei compensaţii pentru echipamentul avariat sau incomplet este posibilă numai după completarea procesului verbal de daune.

 

Garantia produselor Prestigio se asigura de catre ESD-ROM

Bld. Decebal nr.14, in apropiere de Piata Muncii, Bucuresti

Program:
Luni-Vineri 9-18
Sambata 10-15

Tel: 021-326.60.63 / callcenter@esd-rom.ro

http://esd-rom.ro/web/contact.html

E-mail: service@esd-rom.ro

Telefon: 021-326.60.63

Accesaţi sistemul on-line de

 

Informaţii legate de alte puncte de service din România prin telefon!

Perioada de garanţie a produselor Prestigio în funcţie de categorie

Categorie de produs

Perioadă de garanţie

Tablete

2 ani

Cititoare de cărţi electronice

2 ani

GPS/PND-uri (Dispozitive Personale de Navigaţie)

2 ani

Camere video auto

2 ani

Accesorii şi dispozitive periferice (tastaturi, mouse, camere web, căşti, accesorii Apple)

2 ani*

*Excepţii: Perioada de garanţie pentru adaptoarele de curent externe, unităţile cu telecomandă, bateriile detaşabile este de 6 luni.