Stiri din industria IT

Martie 29, 2002
Intel Corporation a dezvoltat primele capacităţi de procesare duală pentru serverele blade “ultra-dense” mici, de putere redusă. Sistemele dual procesor ce conţin noile procesoare Intel Pentium III Low Voltage la 800 MHz asigură o performanţă mai mare cu până la 63% faţă de sistemele cu un singur procesor.
Martie 26, 2002
Teac a prezentat la CeBIT o statie de copiere (copy station) stand alone care poate clona simultan sase harddisk-uri. Teac WHD-2 poate face acest lucru cu întregul harddisk, nu cu o singurã partitie. Sunt suportate partitii FAT16, FAT32, Win 2000, NT (NTSS3), Unix, OS/2, MacOS si SCO. WHD-2 acceptã harddisk-uri IDE în orice form factor fiind capabil de o rata de transfer de 10 MB/s.
Martie 25, 2002
Seagate Technologies, lider mondial in furnizarea de drive-uri hard pentru echipamente electronice, a anuntat in saptamana trecuta ca drive-urile sale U Series de 80 Gbyte for fi folosite in echipamentele Toshiba RD-X1 Personal Video Recorder
Martie 19, 2002
Noul IBM eServer xSeries 440 pentru centre de date este destinat mediului e-business, furnizand o platforma atat pentru consolidarea serverelor cat si pentru aplicatiile de mare capacitate care ruleaza pe un singur sistem. x440 poate fi utilizat ca un singur server de mare capacitate, pentru a rula baze de date cu volum ridicat pentru business inteligence sau, pentru a consolida mai multe -servere virtuale- de dimensiuni reduse pentru a reduce costurile.
Martie 18, 2002
Compania Intel a anuntat ca VTG-Lehnkering, companie germana specializata in logistica, a desfasurat mySAP.com si SQL Server 64-bit pe Microsoft Windows Advanced Server LE, pe servere Compaq ProLiant bazate pe procesoarele Intel Itanium. Aceasta noua solutie demonstreaza entuziasmul din industrie, pentru migrarea catre familia de procesoare Itanium, ce ofera avataje pret/performanta semnificative pentru companii.
Martie 15, 2002
Intel a anunţat prima celulă de memorie de tip SDRAM de dimensiunile unui micron pătrat. Cercetătorii de la Intel au construit cea mai mică celulă de memorie SRAM (Static Random Access Memory) din lume, care măsoară doar un micron pătrat. Aceste celule, componente de bază ale cipurilor de memorie, au fost încorporate într-un echipament SRAM complet funcţional realizat folosind tehnologia pe 90 de nanometri.
Martie 13, 2002
Intel a anunţat lansarea procesoarelor Intel Xeon MP la 1.4, 1.5 şi 1.6 GHz, care permit noi nivele de performanţă pentru serverele din gama mid-tier şi back-end. Comparativ cu sistemele multi-procesor existente, care folosesc procesoare Pentium III Xeon, este de aş teptat ca serverele pe baza noilor procesoare sa ofere o performanta cu peste 30% mai mare.
Martie 13, 2002
Teac a anuntat noua unitate CD-W540E, RW, performate exceptionale de 40x in scriere, 12x in re-scriere si 48x in functionare normala. TEAC a introdus cu acest echipament CD RW o serie de noutati tehnologice care permit transferuri de 6,0 MBps in scriere, 1,8 MBps in re-scriere si 7,2 MBps in citire. Memoria tampon oferita de unitatea CD este de 8 MB. Unitatea este compatibila cu sistemele Windows 95, 98, 98SE, 2000, NT, ME and XP
Martie 12, 2002
Microsoft a anuntat noua sa generatie de servere Microsoft Class, o solutie K-12 bazata pe Web, pentru educatie si invatare, care ajuta institutiile de invatamant sa imbunatateasca procesul educational. Prezentata in premiera participantilor la conferinta Florida, solutia va fi complet disponibila pentru Statele Unite in luna mai a acestui an.
Martie 07, 2002
Seagate Removable Storage Solutions (RSS) anunta lansarea produselor Hornet 40 si TapeStor Travan 40 in Europa, incapand cu 2 martie 2002. Tape drive-urile Hornet 40 si TapeStor Travan 40 asigura protectia datelor pentru desktop-uri, statii de lucru, servere entry-level sau servere la costuri reale si sunt compatibile cu sistemele de operare Windows, NetWare si Linux. Informatii legate de disponibilitatea în România si pretul de distributie al produsului puteti obtine de la ASBIS România.
Martie 07, 2002
Compania Intel isi extinde afacerile din domeniul conectarii optice pentru a include designuri si procese de productie fotonice, o capabilitate importanta care se adauga portofoliului sau de componente opto-electronice si a modulelor optice puternic integrate.
Martie 06, 2002
Versiunea 2 pentru interfata Serial ATA spec va include mai multe opţiuni – nespecificate până acum – şi o viteză mai mare de transfer. Upgrade-ul este planificat pentru a doua jumătate a anului, iar produsele vor fi disponibile în 2003
http://asbis.ro/info/suppliers.xhtml
Select year first
All months

 

Portofoliu ASBIS Romania