Deveniti clientul nostru

Daca doriti sa deveniti clientul ASBIS Romania va rugam sa ne transmiteti un mesaj in pagina de contact, pentru a primi toate informatiile necesare inregistrarii.

Stiri din industria IT

Iunie 26, 2002
Seagate Technology a anunat un nou record pentru comprimarea datelor pe un disc, anuntand o noua linie de unitati de 3,5 toli care pot inmagazina 60 GB de date pe un singur platan. Unitatile Seagate Barracuda ATA V cu disc dublu de 120 GB vor fi primele care vor suporta Serial ATA, noul tip de conexiune pentru transferul de date pe si de pe discurile hard.
Iunie 25, 2002
Intel va sparge bariera de 2 GHz pentru PC-uri notebook cu lansarea unui nou cip Pentium 4-M. Noul cip Pentium 4-M la 2 GHz, care vine livrat de asemenea impreuna cu un Pentium 4-M la 1,9 GHz si cateva cipuri mobile Celeron, realizeaza scopul intern al Intel de a livra un cip mobil la 2 GHz pe la mijlocul anului. Noile cipuri Intel Pentium 4-M si Celeron vor fi oferite in noile notebook-uri lansate de un mare numar de fabricanti de PC-uri.
Iunie 21, 2002
Intel aduce pe lume al treilea cip Itanium! Intel a produs mostre ale lui Madison, a treia versiune a procesorului Itanium si a incarcat "mai multe sisteme de operare" pe el. Madison este o versiune imbunatatita a lui Itanium 2. Itanium 2 este fabricat cu procesul de 180 nanometri si contine un cache Level 3 de 1,5 MB sau 3 MB.
Iunie 20, 2002
IBM a livrat serverul de stocare TotalStorage pentru întreprinderi cu numarul 10.000, beneficiarul fiind Commerzbank.Acest server de stocare pentru întreprinderi (Enterprise Storage Server) a fost proiectat de IBM pentru a proteja datele critice bancare, administrative şi referitoare la investiţii ale Commerzbank, care administrează valori localizate în întreaga lume, în valoare de peste 500 de miliarde de dolari.
Iunie 20, 2002
SAS si Intel au anuntat lansarea in curand a celei mai noi solutii SAS de soft pentru sistemele bazate pe procesoarele Intel Itanium 2. Versiunea 9.0 a softului SAS, care va fi disponibila in aceasta toamna, se va numara printre primele pachete de soft pentru domeniul enterprise optimizate pentru procesoarele Itanium 2. Testele au aratat ca platformele pe baza procesorului Itanium 2 vor avea performante cu 50-100% mai mari decat actualele platforme pe baza procesoarelor Itanium.
Iunie 19, 2002
Maxtor a scos la lumina noi modele ale discurilor sale Atlas la 10.000 RPM cu capacitati de 36, 73 si 146 GB, timp de cautare de 4,4 ms si viteze de transfer a datelor de pana la 72 MB/s. Discurile folosesc o interfata Ultra320 SCSI utilizand Adaptive Active Compensation de la Maxtor. Discurile la 15.000 RPM vor avea capacitati de 18, 36 si 73 GB, timp de pozitionare de 3,4 ms si viteza de transfer a datelor de 878 Mbit/s in interiorul discului si pana la 75 MB/s in exterior.
Iunie 19, 2002
Microsoft va extinde masurile de securitate care se gasesc acum in sistemul sau de operare Windows XP si Windows 2000 si versiunea mai subtire a SO folosit pe handheld-uri. Securitatea a fost una din probleme majore cu care se confrunta piata in crestere pentru Wi-Fi. Microsoft este, probabil, cea mai mare companie care isi ia angajamentul pentru noul standard de securitate numit 802.1x, un set standard de instructiuni care se presupune ca fortifica WEP.
Iunie 18, 2002
Intel lanseaza mai multe "blocuri de constructie" pentru constructia de servere folosind procesoarele Intel. Noile produse fac mai simpla construirea hardului, fara a cheltui prea multi bani pe proiectare. Blocurile de constructie includ mai multe placi de baza. Intel lanseaza, de asemenea, un sasiu in care sunt montate placile de baza si alte componente.
Iunie 17, 2002
Seagate a creat hard drive-ul U Series X, un nou tip de hard drive pentru produsele electronice de larg consum si alte piete non-traditionale. U Series X se adreseaza aplicatiilor Xbox™ video game , audio jukeboxes, copiatoarelor, sistemelor retail point-of-sale (POS) si PC-urilor low-cost. Rezista la soc de 350G, ofera performanta de 5400 rpm pentru caching, gaming si aplicatii uzuale de birou. Este protejat cu 3D Defense System si include SeaTools Suite diagnostic software.
Iunie 14, 2002
IBM a prezentat noul IBM eServer i890, care conţine tehnologie de clasă mainframe şi microprocesor Power4. IBM i890 este un server cu 32 de procesoare şi rulează ultima versiune a sistemului de operare pentru iSeries-OS/400 Version 5 Release 2, suportand pană la 32 partiţii logice dinamice de tip OS/400 sau Linux. Noul eServer include microprocesorul Power4 de 1,3 gigaherţi cu 174 milioane de tranzistori.
Iunie 13, 2002
Vom renunţa la unităţile de hard disk? IBM a anunţat o nouă tehnologie de stocare, numită iBoot, care permite calculatoarelor personale şi serverelor să folosească reţeaua de calculatoare pentru a desemna unităţi de hard disk de la distanţă ca depozit principal de date, în loc să se bazeze pe unităţile de hard disk interne.
Iunie 13, 2002
Intel Corporation a lansat un nou procesor Intel® Celeron la 1,8 MHz, cea mai rapidă ofertă Intel pentru segmentul de piaţă value. Procesorul Intel Celeron la 1,8 GHz este construit pe baza tehnologiei de producţie de 0,18 microni şi dispune de un front side bus de 400 MHz.
Iunie 11, 2002
IBM a castigat in anul 2001 o cota de piata mai mare decat oricare din primii 10 furnizori de solutii de stocare de date pe disc din lume, conform raportului Gartner Dataquest intitulat "Raport asupra cotelor pe piata solutiilor de stocare date pe disc bazate pe controlere RAID pentru anul 2001". IBM a castigat 4,2 procente pe piata de dispozitive de stocare externe bazate pe controlere RAID in 2001, iar veniturile din dispozitivele de stocare externe RAID au crescut cu 21,2%.
Iunie 04, 2002
Grupul american IBM a primit o comandã din partea guvernului american pentru un supercomputer destinat previziunilor meteorologice, de cincizeci de ori mai rapid decît sistemul utilizat în prezent, si al cãrui cost este evaluat la 224 milioane de dolari. Pentru obþinerea contractului cîstigat de IBM au concurat si alte companii din SUA, precum si firme nipone.
Iunie 04, 2002
IBM a înregistrat, în primul trimestru al anului 2002, o crestere de 9,8% a veniturilor din vînzarea celor mai puternice supercomputere, comparativ cu acelasi trimestru al anului trecut, se aratã într-un raport IDC. De asemenea, IBM a deþinut numãrul cel mai mare de supercomputere incluse de IDC pe lista celor mai puternice sisteme de calcul din lume. Numarul sistemelor care despart IBM de urmãtorul clasat in top -compania Hewlett-Packard/Compaq - a crescut de aproape douã ori.
http://asbis.ro/info/suppliers.xhtml
Select year first
All months

Portofoliu ASBIS Romania