Stiri din industria IT

August 26, 2002
Seagate a decis utilizarea tehnologiei HAMR - Heat Assisted Magnetic Recording - care realizeaza stocarea datelor pe un mediu de mare stabilitate folosind si asistenta termica cu laser. Demonstrarea noii tehnologii care permite cresterea de o suta de ori a capacitatii de stocare pe disc, a fost facuta cu ocazia inaugurarii noului centru de cercetare Seagate din Pittsburg,PA.
August 15, 2002
Adaptec, Inc. a lansat pe piaţă o gamă de patru controllere RAID Ultra320 SCSI, inclusiv două variante fără canal, destinate cererii în creştere de pe piaţa serverelor cu densitate mare de card-uri cu profil scăzut care să eficientizeze stocarea datelor şi să diminueze costurile aferente.
August 15, 2002
Intel Corp. a oferit detalii referitoare la proiectele sale de productie a unor micro-tranzistori din noua generatie, care vor mari viteza microprocesoarelor, le vor diminua preturile şi le vor face mai eficiente din punctul de vedere al consumului de energie. Noul procedeu "90 de nanometri", va permite fabricarea de tranzistori ale caror componente esentiale nu vor depasi 50 de nanometri, adica de 2.000 de ori mai putin decît grosimea unui fir de par.
August 09, 2002
Chaintech anunţă lansarea produsului 9EJL1, primul membru al seriei Apogee pentru procesoarele Socket 478. Folosind noul cipset Intel 845E, produsul 9EJL1 este destinat utilizatorilor de performanţă. Cu sunetul pe 6 canale, LAN integrat şi USB 2.0, produsul 9EJL1 Apogee oferă un pachet complet de performanţă.
August 07, 2002
IBM Storage Solutions a lansat noul model Ultra320 SCSI la 10000 rpm, Ultrastar 146 Z10, cu capacitati de la 18 pana la 146 GB. IBM a folosit la fabricarea acestui produs noua sa tehnologie antivibratie "Rotational Vibration Safeguard" (RVS) cu ajutorul careia vibratiile produse de multiplele discuri ce opereaza simultan sunt reduse la maxim. Avand un timp mediu de cautare de 4.7ms si cache buffer de 8MB, acest drive SCSI este gata sa exceleze in cele mai intense medii de business.
August 07, 2002
TapeStor Travan USB 2.0 reprezinta cea mai noua solutie de la Seagate pentru stocarea in mediu extern a datelor si ofera compatibilitate prin port USB pentru notebook-uri, desktop-uri si sisteme Macintosh. Pachetele TapeStor Travan USB 2.0 includ: tape drive-uri cu capacitati de 20 sau 40GB, USB Resource CD ce contine Dantz Retrospect Express, 1 data cartridge, accesorii pentru instalare si o garantie de 2 ani.
http://asbis.ro/info/suppliers.xhtml
Select year first
All months

 

Portofoliu ASBIS Romania