Stiri din industria IT

Octombrie 08, 2003
Intel Corporation a anunţat lansarea unui nou procesor Intel® Xeon™ cu performanţe superioare pentru servere şi staţii de lucru dual processor (DP). Noul procesor Intel Xeon la 3.20 GHz are o memorie cache de 1 MB şi o magistrală de sistem de 533 MHz şi este proiectat pentru servere destinate activităţilor de Web hosting, data caching, motoare de căutare, protecţie, procesare de înaltă performanţă, precum şi pentru staţii de lucru utilizate în crearea de conţinut digital, pentru design mecanic şi electric, analiză financiară şi modelare 3D.
Septembrie 26, 2003
Producatorul de hard discuri Seagate a anuntat un nou disc hard extern care are un buton ce initiaza o functie de backup. Unitatea de 160GB este deja disponibila pe piata americana. Versiunea de 200 GB este planificata pentru lansare la sfarsitul acestui an, conform declaratiilor Seagate. Sitemul de backup foloseste software-ul BounceBack Express. La primul backup, sistemul face o copie a discului hard intern. Pentru o viteza sporita a procesului, urmatoarele backup-uri copiaza doar modificarie survenite in continutul discului hard. Printe alte caracteristici se numara comutatorul de pornire/oprire, posibilitatea de conectare la calculator din mers si posibilitatea de pozitionare a unitatii in pozitie verticala sau orizontala.
Septembrie 26, 2003
Intel Corporation a lansat procesorul Intel Celeron la 2,70 GHz destinat calculatoarelor de birou si portabilelor. Procesorul Intel Celeron la 2,70 GHz ofera combinatia perfecta de caracteristici si de viteza la un pret corespunzator pentru acest segment de piata. Bazat pe tehnologia de fabricare de 0,13 microni, procesorul utilizeaza o impachetare cu 478 de pini si are o magistrala de sistem care functioneaza la 400 MHz. Procesoarele Intel Celeron sunt proiectate pentru a oferi o fiabilitate maxima fiind compatibile practic cu orice marca hardware sau software de pe piata.
Septembrie 24, 2003
Seagate a anunţat în premieră mondială lansarea primului harddisk, capabil să stocheze 100 de gigabytes de date pe un singur platan de 3,5 inci. Dispunând de cea mai avansată tehnologie pentru suportul de stocare şi capul de citire, noul membru al familiei Seagate Barracuda 7200.7 are acum o capacitate de 200 de gigabytes utilizând numai două platane şi oferă posibilitatea alegerii între interfaţa Parallel ATA (PATA) sau cea proprie, Serial ATA (SATA) .
Iulie 14, 2003
Intel Corporation a introdus astăzi un nou procesor Intel® Xeon™ pentru servere şi staţii de lucru dual procesor cu memorie cache on-die dublă faţă de generaţia anterioară. Noul procesor contribuie la creşterea nivelului de performanţă cu peste 15% şi menţine protecţia investiţiei, deoarece este compatibilă cu sistemele existente. Noul procesor Intel Xeon la 3.06 GHz are o memorie L3 cache de 1 MB cu un bus de sistem la 533 MHz. Este proiectat pentru a fi utilizat de către orice tip de servere pentru Web hosting, data caching, motoare de căutare, securitate, şi activităţi de procesare de înaltă performanţă, precum şi în staţii de lucru pentru crearea de conţinut digital, design mecanic şi electric, analiză financiară şi modelare în 3D.
Iulie 09, 2003
Seagate Technology a prezentat planurile sale pentru o investitie de 200 milioane USD pentru extinderea fabricii de medii de inregistrare din Singapore. Noua fabrica este o extensie a unitatii actuale din Woodlands si este planificata sa inceapa productia in al treilea trimestru al anului 2004.
Iulie 01, 2003
Hitachi a lansat un nou model de hard disk ATA/Serial ATA, Deskstar 7k250. Noul model lansat de Hitachi, Deskstar 7k250, are o capacitate de stocare de 250 GB si este capabil de 7200 rpm. Acesta intra în clasa mini drive-urilor, avînd o dimensiune de 3,5 ţoli. Deskstar 7k250 încorporeaza trei platane, acestea fiind capabile sa stocheze 80 GB, dispune de o memorie tampon de 8 MB şi este echipat cu tehnologii de protectie anti-şoc. Noul Deskstar 7k250 este disponibil pe piata, cea mai mare capacitate de stocare fiind de 250 GB. Celelalte modele au capacitate de stocare de 160GB, 120GB, 80GB si 40GB.
Iulie 01, 2003
Intel Corporation a lansat procesoarele Intel® Itanium® 2 şi Intel Xeon™ MP, destinate segmentului enterprise high-end, care stabilesc un nou precedent de înalta performanta în ce priveste latimea de banda şi scala sistemului, care se adauga la ampla oferta de software, sisteme de operare şi arhitectura care au facut ca procesoarele Intel sa fie preferate de majoritatea structurilor de servere.
Iunie 26, 2003
Intel Corporation a lansat procesoarele Intel® Celeron® la 2.60 şi 2.50 GHz. The Celeron care oferă tehnologia, calitatea şi fiabilitatea Intel pentru PC-urile din segmentul value. Procesorul Intel Celeron la 2.60 GHz oferă combinaţia potrivită de între caracteristicile tehnice şi frecvenţă la un preţ avantajos pentru PC-urile din segmentul value. Bazate pe tehnologia Intel de 0.13 microni, procesorul beneficiază de o configuraţie cu 478 pini şi are un sistem bus de 400 MHz.
Mai 16, 2003
Canyon a prezentat noua unitate flash USB, una din cele mai mici de pe piata actuala, cu o inaltime de numai 7,01 mm. Rata de transfer 1,5MB/s (max.) face din unitatea Canyon flash USB una din cele mai bune dispozitive de stocare a datelor dvs oriunde si oricand.
Aprilie 22, 2003
Intel Corporation a prezentat trei noi procesoare pentru PC-uri mobile, Mobile Intel® Pentium® 4 processor - M la 2.50 GHz si mobile Intel® Celeron® processor la 2.20 si 1.26 GHz
Aprilie 21, 2003
Chaintech Computer Co Ltd prezinta prima placa de baza multimedia completa, 9CJS Zenith. Proiectata pentru cel mai nou set de cipuri Intel 875P+ICH5R, suporta 400/533/800FSB, AGP8X, Dual-channel DDR400, S-ATA RAID, IEEE 1394, 7.1-CHaudio, o multitudine de caracteristici si pachete bine concepute mostenite de la seriile Zenith CHAINTECH anterioare.
Februarie 25, 2003
Producătorul de hard drive Seagate a prezentat în cadrul Intel Developer Forum noul model de harddisk Serial ATA, Barracuda 7200.2. Seagate a precizat că acesta este primul dispozitiv de stocare magnetic SATA echipat cu Native Command Queuing, tehnologii out-of-order delivery şi first-party Direct Memory Access (DMA).Serial ATA Native Command Queuing va conduce la creştere semnificativă a performanţei I/O în serverele entry-level, comparativ cu cele care utilizează soluţii Serial ATA sau Parallel ATA. Aceasta tehnologie permite unui hard-disk să primească mai multe comenzi şi să le reordoneze în funcţie de importanţa acestora, înainte de a le trimite spre execuţie.
Februarie 21, 2003
Corporatia Intel a anuntat ca principalii producatori de telefoane mobile cu capacitati de prelucrare a datelor au ales procesoarele Intel bazate pe tehnologia Intel® XScale pentru noile generatii de telefoane mobile. Tehnologia noilor procesoare Intel ofera utilizatorilor de dispozitive de comunicare cu capacitati de prelucrare de date noi posibilitati de utilizare a telefoanelor si o experienta placuta în rularea unei game largi de aplicatii multimedia si Internet.
Februarie 21, 2003
Intel Corporation a prezentat astazi trei noi procesoare de retea ce raspund nevoilor mai multor aplicatii wired sau wireless destinate uzului personal, micilor intreprinzatori si întreprinderilor mici si mijlocii (IMM). Noile procesoare de retea Intel® IXP420, IXP421, IXP422 ofera producatorilor mai multe caracteristici de transfer integrat de date, voce si imbunatatiri ale securitatii pentru a veni în întâmpinarea cererii de aplicatii performante, la preturi reduse.
Februarie 21, 2003
Intel Corporation a anuntat ca va oferi programele si planurile pentru noi produse care vor accelera dezvoltarea si livrarea tehnologiei PCI Express pentru platformele de comunicare si computing. Intel si-a dezvaluit planurile de a incorpora PCI Express in produsele sale incepând cu anul 2004, incluzând chipseturi pentru sisteme desktop si PC-uri mobile, precum si platforme de generatia urmatoare, procesoare de retea, procesoare I/O fully featured pentru RAID de inalta performanta, componente de Ethernet, adaptoare de Ethernet, subsisteme de stocare, board-uri de servere si platforme. Mai multe detalii despre acest anunt veti gasi in comunicatul de presa alaturat.
Februarie 17, 2003
Microchipul integrat este primul care combina componentele-cheie ale telefoanelor celulare de astazi pe o singura pastila de silicon, promitand functionalitate superioara, o durata de viata mai mare a bateriei si design-uri inovatoare pentru telefoane.
Ianuarie 28, 2003
Fujitsu Limited si Intel Corporation au anuntat astazi o colaborare strategica majora pentru a pune la punct servere destinate aplicatiilor mission critical pentru segmentul enterprise. Noile sisteme Fujitsu, care vor contine procesoare Intel si vor rula software Linux, vor completa ofertele Fujitsu - Unix de platforme tip mainframe pentru aplicatii mission-critical.
Ianuarie 23, 2003
IBM Deskstar 180GXP a câştigat de curând competiţia în vederea obţinerii râvnitului premiu „Kick Ass” din partea revistei Maximum PC cu note maxime la testele de performanţă din aproape fiecare categorie. Unitatea respectivă a fost menţionată deoarece oferă „cele mai bune produse atât în domeniul serverelor cât şi în cel al calculatoarelor de birou” printre alte componente similare.
Ianuarie 23, 2003
Compania Samsung Electronics a anunţat primul modul de memorie din industrie 4 GigaByte (GByte) Double Data Rate (DDR) Dual In-line Memory Module (DIMM). Modulul încorporează treizeci şi şase de componente DRAM sincrone (SDRAM) de 1 Gigabit (Gb) DDR care ating o densitate de 4 GByte pentru aplicaţii de înaltă performanţă precum serverele, staţiile de lucru şi supercalculatoarele.
http://asbis.ro/info/suppliers.xhtml
Select year first
All months

 

Portofoliu ASBIS Romania