Stiri din industria IT

Iulie 14, 2003
Intel Corporation a introdus astăzi un nou procesor Intel® Xeon™ pentru servere şi staţii de lucru dual procesor cu memorie cache on-die dublă faţă de generaţia anterioară. Noul procesor contribuie la creşterea nivelului de performanţă cu peste 15% şi menţine protecţia investiţiei, deoarece este compatibilă cu sistemele existente. Noul procesor Intel Xeon la 3.06 GHz are o memorie L3 cache de 1 MB cu un bus de sistem la 533 MHz. Este proiectat pentru a fi utilizat de către orice tip de servere pentru Web hosting, data caching, motoare de căutare, securitate, şi activităţi de procesare de înaltă performanţă, precum şi în staţii de lucru pentru crearea de conţinut digital, design mecanic şi electric, analiză financiară şi modelare în 3D.
Iulie 09, 2003
Seagate Technology a prezentat planurile sale pentru o investitie de 200 milioane USD pentru extinderea fabricii de medii de inregistrare din Singapore. Noua fabrica este o extensie a unitatii actuale din Woodlands si este planificata sa inceapa productia in al treilea trimestru al anului 2004.
Iulie 01, 2003
Hitachi a lansat un nou model de hard disk ATA/Serial ATA, Deskstar 7k250. Noul model lansat de Hitachi, Deskstar 7k250, are o capacitate de stocare de 250 GB si este capabil de 7200 rpm. Acesta intra în clasa mini drive-urilor, avînd o dimensiune de 3,5 ţoli. Deskstar 7k250 încorporeaza trei platane, acestea fiind capabile sa stocheze 80 GB, dispune de o memorie tampon de 8 MB şi este echipat cu tehnologii de protectie anti-şoc. Noul Deskstar 7k250 este disponibil pe piata, cea mai mare capacitate de stocare fiind de 250 GB. Celelalte modele au capacitate de stocare de 160GB, 120GB, 80GB si 40GB.
Iulie 01, 2003
Intel Corporation a lansat procesoarele Intel® Itanium® 2 şi Intel Xeon™ MP, destinate segmentului enterprise high-end, care stabilesc un nou precedent de înalta performanta în ce priveste latimea de banda şi scala sistemului, care se adauga la ampla oferta de software, sisteme de operare şi arhitectura care au facut ca procesoarele Intel sa fie preferate de majoritatea structurilor de servere.
http://asbis.ro/info/suppliers.xhtml
Select year first
All months

 

Portofoliu ASBIS Romania