Stiri din industria IT

Noiembrie 15, 2004
Compania Intel a lansat astazi la nivel mondial procesorul Pentium 4 570J cu tehnologie HyperThreading. Noul Pentium 4 570J la 3,8 GHz este disponibil numai in pachetele LGA 775 si include functia Execute Disable Bit. In comparatie cu procesorul Pentium 4 560J, modelul 570J reprezinta un pas inainte, mai ales daca este folosit in configuratiile de tip desktop. Aceasta platforma reprezinta o treapta superioara in evolutia procesoarelor Intel Pentium 4 pentru sistemele de tip desktop.
Noiembrie 09, 2004
Hitachi Global Storage Technologies a lansat Ultrastar 15K147, o unitate de disc din clasa enterprise, extrem de performanta si fiabila, special conceputa pentru a excela in mediile de calcul cu misiuni critice. Aceasta unitate de disc de 15.000 RPM este cel mai performant produs Hitachi, oferind cu 33 la suta mai multe I/O pe secunda decat generatia actuala de produse de 10.000 RPM. Plusul de performanta oferit permite utilizarea unui numar mai mic de unitati de disc la indeplinirea cerintelor de debit ale sistemului utilizat de client, reducand costul total al investitiei. Ultrastar 15K147 asigura un timp mediu de cautare scazut de 3,3 ms, iar viteza de rotatie de 15.000 RPM reduce durata medie de asteptare la 2 ms, facilitand accesul mai rapid si mai eficient la informatii. Unitatea dispune de o memorie de accelerare mare, de 16 MB, care minimizeaza supraincarcarea cu comenzi a sistemului si timpul mediu de raspuns la citire/scriere.
Noiembrie 09, 2004
Seagate® a anuntat lansarea noii unităţi de disc Cheetah® de 10K.7. Cheetah® 10K.7 este cea mai rentabilă unitate de disc 10K de 3,5 inci, oferind cea mai ridicată cotă de fiabilitate din domeniu - concepută special pentru aplicaţiile cu “factor de utilizare ridicat". Cheetah 10K.7 reprezintă o soluţie enterprise de vârf în domeniu, oferită în capacităţi de 300, 146 şi 73 Gbytes, cu interfeţe Fibre Channel 2Gbit/sec sau Ultra320 SCSI. Concepută şi produsă de aceleaşi echipe care au câştigat şase premii pentru generaţiile anterioare de produse, Cheetah 10K.7 este echipată cu funcţia de scanare suport fundal oferită în exclusivitate de Seagate şi cu un cod de corectare erori îmbunătăţit. Fiabilitatea sporită, performanţele extraordinare, consumul electric redus şi cerinţele de răcire convenabile fac din Cheetah 10K.7 cea mai rentabilă investiţie atunci când doriţi să cumpăraţi o unitate de disc 10K de 3,5 inci.
Octombrie 21, 2004
Intel Corporation a lansat noul procesor mobil Intel Pentium M 765. Bazat pe arhitectura mobila Intel, noul procesor ofera 2MB de cache Level 2 integrat, si o frecventa de 2,10 GHz. Deasemenea, are o magistrala de sistem optimizata de 400 MHz si include tehnologii de administrare economica a consumului de energie, cum ar fi tehnologia Enhanced Intel Speedstep, care ajuta la optimizarea nivelului de performanta al aplicatiilor ai consumului de energie, pentru a obtine o durata de viata mai indelungata a bateriei.
August 27, 2004
Prestigio a lansat notebookul ultraportabil cu ecran lat de 12 inci şi funcţie Power Cinema. Modelul Visconte 120, de 12.1" este extrem de puternic si este dotat cu functia unica de redare CD-uri de muzica si filme video DVD, precum si de parcurgere a fotografiilor digitale fara incarcarea sistemului de operare.
August 15, 2004
Prestigio, unul dintre cei mai dinamici producători de monitoare şi televizoare LCD, laptopuri şi televizoare cu plasmă din lume, a lansat două modele ultramoderne de monitoare LCD multimedia prin reţelele sale de distribuţie din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.
August 09, 2004
Procesoarele Intel Celeron D® 330 echipeaza sistemele Disney Dream Desk PC destinate copiilor. Este vorba de computere personale branduite Disney, cu design special Mickey Mouse, create pentru a-i ajuta pe copiii sa aiba mai multa imaginatie si creativitate.
Iulie 27, 2004
Seagate anunta extinderea termenului de garantie pentru produsele sale la 5 ANI! Va benficia de acest nou termen toata gama de HDD-uri produse de Seagate: pentru desktop, pentru notebook, pentru server-e entry-level si pentru aplicatii enterprise.
Iunie 22, 2004
Intel anunta lansarea unor noi platforme cu capabilitati audio, video si grafice avansate, care anterior erau disponibile numai pe PC-urile specializate. Un trio de noi cipset-uri Intel® Express precum şi câteva noi procesoare Intel® Pentium® 4 care susţin tehnologia Hyper-Threading (HT1) reprezintă baza acestor noi platforme. PC-urile cu cipset-uri Intel® 915 G/P şi 925X Express, care anterior purtau numele de cod Grantsdale şi respectiv Alderwood, au devenit de astăzi disponibile pe piaţă, la nivel mondial. Aceste noi cipset-uri sunt cuplate cu cele mai recente procesoare Pentium 4 cu tehnologie HT 5xx sequence, care sunt construite folosind cea mai avansată tehnică de producţie de la Intel, pe 90 nm, şi rulează până la 3,60 GHz.
Iunie 21, 2004
Prestigio si-a extins gama de produse notebook prin prezentarea a 2 noi modele Intel Pentium M (Dothan): Nobile 156 si Nobile 157. Prestigio Nobile 156 (Centrino) a fost special conceput pentru clasa business, in timp ce modelul Nobile 157 este un model high end Centrino dedicat si utilizatorilor de acasa.
Iunie 07, 2004
Seagate a lansat noua sa unitate de disc Savvio 10K.1, prima unitate din clasa enterprise de 2,5 inch, cu densitate de stocare inalta. Cu o performanta si seficienta fara precedent, Savvio stabileste noi standarde pentru stocarea din clasa enterprise, accesibila. O data cu cresterea costurilor pentru spatiile din centrele de date, factorul de formna al lui Savvio il face solutia pentru ariile de stocare si servere, pastrand capacitatea si performanta nealterate. Simplu spus, Savvio ofera o capacitate de stocare si o performanta comparabila cu cea a sistemelor conventionale de 3,5-inch 10K, economisind insa si energie electrica consumata. Savvio a fost special proiectat sa vina in intampinarea cerintelor centrelor de date, oferind oportunitatea unei revigorari in vanzarile integratorilor de sisteme Seagate.
Martie 15, 2004
Hitachi GST (Global Storage Technologies) a anuntat hard discul Deskstar 7K400 cu cea mai mare capacitate din lume: 400 GB/3,5 inci/ interfata ATA.
Februarie 03, 2004
Intel Corporation lanseaza pe piata patru noi procesoare (nume de cod anterior Prescott) care sunt construite pe o tehnologie de ultima ora a companiei, tehnologia de productie high-volume pe 90-nanometri (nm). Aceste procesoare se numara printre cele sase noi oferte din linia de cipuri desktop de la Intel, care aduc noi caracteristici tehnice si un nivel sporit de performanta pentru o larga diversitate de utilizatori PC, de la consumatori si oameni de afaceri mainstream la utilizatori pasionati de jocuri.
http://asbis.ro/info/suppliers.xhtml
Select year first
All months

 

Portofoliu ASBIS Romania