Stiri din industria IT

Noiembrie 15, 2005
Prestigio Technology, unul dintre cei mai dinamici distribuitori de computere mobile de ultimă generaţie, displayuri şi accesorii a lansat noi modele de monitoare LCD multimedia de 17” şi 19”. P776 şi P796 fac parte din noua serie 7, şi deja au început să fie distribuite în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa. Noile monitoare au un design mai bun şi un ecran colorat pentru protecţie.
Octombrie 11, 2005
Intel Corporation a anuntat disponibiliatea primelor sale procesoare dual core, cu tehnologie Hyper Threading, Intel® Xeon®, pentru servere entry-level cu doua procesoare. Noile procesoare contribuie la imbunatatirea performantei şi a timpului de reactie pentru aplicatiile server de tip multi-threaded. Platformele pentru servere premium bazate pe noile procesoare Intel Xeon dual-core sunt disponibile incepand de astazi. Se estimeaza ca viitoarele procesoare Dual-Core Intel Xeon pentru servere multi-procesor 7000, cu nume de cod Paxville, vor fi disponibile in 60 zile.
August 31, 2005
Prestigio a lansat NOUL Leather Data Flash, mediu de stocare unic, ambalat intr-o montura stilata de piele neagra, cu interfata USB 2.0 de mare viteza. Unitatea este disponibila la capacitati de 256MB, 512MB si 1GB. A fost conceputa special pentru a fi purtata atasata la curea, ceea ce va fi pe placul utilizatorior "mobili". Unitatea poate fi folosita ca un breloc original si util.
August 25, 2005
Incepand de anul viitor, un nou tip de computer personal va fi disponibil in casele utilizatorilor din toata lumea. Bazat pe tehnologia Intel Viiv, prezentata in premiera la editia de anul acesta a Intel Developer Forum, noile PC-uri vor fi create pentru a oferi divertisment de calitate. PC-urile bazate pe tehnologia Intel Viiv vor fi usor de utilizat cu o telecomanda si vor fi alimentate de o suita de tehnologii Intel, inclusiv un procesor dual-core, cipset, software pentru platforma si capabilitati de conectare in retea.
August 25, 2005
Intel prezinta un nou concept de PC mic si usor, Golden Gate. Golden Gate este noul concept de PC mic si elegant, poate rula continut video de inalta definitie sau poate afisa imagini de jocuri extrem de realiste, fiind suficient de mic pentru a se potrivi pe partea de sus a unei tejghele de bar sau chiar in interiorul unui raft pentru aparatura TV si de entertainment. Noul prototip de PC prezentat de Intel se bazeaza pe urmatoarea generatie de procesoare dual-core, cu nume de cod Yonah.
Iulie 19, 2005
Intel a lansat doua noi procesoare Intel Itanium 2, oferind performante imbunatatite fata de procesoarele din generatia actuala in ceea ce priveste aplicatiile de tip database, business intelligence, enterprise resource planning si technical computing. Pentru prima data, procesoarele Itanium 2 au un front side bus (FSB) de 667 de megaherti, care conecteaza si transfera datele intre microprocesor, cipset si memoria principala a sistemului. Se asteapta ca serverele care vor utiliza noul bus sa ofere o latime de banda a sistemului cu 65% mai mare decat in cazul serverelor echipate cu actualele procesoare Itanium 2, cu FSB de 400 MHz. Aceasta noua capabilitate pregateste terenul pentru lansarea procesoarelor Itanium dual core, cu nume de cod Montecito, care vor prezenta aceeasi arhitectura a bus-ului.
Iulie 18, 2005
Kingston a lansat doua noi produse flash USB: Data Traveler ELITE 4GB si Data Traveler MIGO EDITION. Kingston este prima companie care oferă software Migo pentru seria sa de unităţi flash USB DataTraveler II Plus. Cu ajutorul softului Migo, unitatea DataTraveler II Plus este soluţia pentru a transforma fără efort orice computer care foloseşte sistemul de operare Windows într-o staţie de lucru personalizată, conţinând total sau parţial următoarele: conţinutul e-mailurilor din Microsoft Outlook® , setările Microsoft Internet Explorer, opţiunile din Favourites, cookie-urile şi opţiunea History; în plus, aceasta conţine fişierele, directoarele, aplicaţiile, pictogramele şi multe altele din computerul dumneavoastră.
Aprilie 30, 2005
Intel a lansat procesorul Intel® Pentium® 4 Extreme Edition la 3.73 GHz., care suportă tehnologie Hyper-Threading (HT), şi patru noi procesoare în secvenţa Intel Pentium 4 Processor 6xx, care suportă tehnologia HT. Aceste noi procesoare reprezintă cele mai recente produse din familia procesoarelor Intel desktop de înaltă performanţă. Toate cele cinci procesoare noi suportă adresabilitate de memorie la 64-biţi prin intermediul tehnologiei Intel® Extended Memory 64 (Intel® EM64T). Intel intenţionează să livreze EM64T pe versiunile fiecărui procesor Intel desktop nou introdus, inclusiv pe liniile de procesoare Intel® Celeron® D, ceva mai târziu, în cursul acestui an.
Aprilie 22, 2005
Hitachi adaugă trei unităţi noi de 7,200 RPM familiei sale de produse Deskstar, targetand cea mai mare gamă a aplicaţiilor comerciale şi pentru consumatori de 3.5 inci: PC-uri mainstream şi staţii de lucru, recordere digitale video (DVR-uri)şi alte aplicaţii ATA.
Martie 10, 2005
Intel Corporation a anuntat ca lucreaza indeaproape cu companiile producatoare de jocuri pe calculator pentru adaptarea software-ului la tehnologia Hyper-Threading. Deasemena, Intel a anuntat intensificarea efortului de raspandire a platformelor de dezvoltare software pentru procesoarele dual-core. Versiunea completa a acestor platforme include ultimele instrumente si aplicatii Intel proiectate pentru a ajuta dezvoltatorii software sa creeze mai usor aplicatii de tip multi-threading. Platformele includ instrumente de dezvoltare precum Intel® C++ Compiler, Intel® VTuneTM Performance Analyzer, Intel® Performance Primitives, Intel® Threading Tools si altele.
Martie 04, 2005
Intel Corporation a anuntat progresele efectuate in domeniul dezvoltarii unei platforme comune, complete, bazate pe standarde pentru tehnologia de tip Ultra-Wideband Wireless (UWB). Aceste progrese includ fuziunea dintre gruparile WiMedia Alliance si Multi-band OFDM in vederea standardizarii si adoptarii UWB. UWB este o tehnologie wireless destinata transferului de date pe distante mici, de pana la zece metri, cu viteze foarte mari de pana la 480 Mbps si consum de energie redus. UWB este ideal pentru transferul pe distante mici al continuturilor multimedia de mare calitate intre dispozitivele electronice si echipamentele periferice ale computerelor.
Martie 03, 2005
Intel Corporation a facut o demonstratie in cadrul IDF a functionarii urmatoarei generatii de platforme mobile Intel® Centrino® ce poarta numele de cod Napa. In cadrul demonstratiei a fost prezentat primul procesor Intel dual-core optimizat pentru platforme mobile si fabricat pe tehnologie de 65 nm (nume de cod Yonah), impreuna cu un nou chipset, reprezentand o noua generatie de solutii Intel Wireless.
Februarie 22, 2005
Intel a anuntat lansarea a 5 noi modele de procesoare pentru computere desktop: Intel® Pentium® 4 Extreme Edition la 3.73 GHz. si patru noi procesoare in secventa Intel Pentium 4 Processor 6xx. Acestea reprezinta cele mai recente produse din familia procesoarelor Intel desktop de inalta performanta. Toate cele cinci procesoare suporta tehnologia Hyper Threading si adresabilitate de memorie la 64 biti prin intermediul tehnologiei Intel® Extended Memory 64 (Intel® EM64T).
Februarie 16, 2005
Canyon Technology, producător internaţional de componente inovatoare de computer şi de echipamente periferice, a lansat un nou player MP3/radio FM/recorder de voce cu un design unic, cu afişaj OLED, special conceput pentru persoanele care iubesc muzica şi care preferă un stil de viaţă activ. Noul produs foarte elegant este disponibil din martie în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.
Februarie 15, 2005
Intel lansează pe piaţă noul său procesor Intel Xeon upgradat la 64-biţi, cu nume de cod “Irwindale,” cu o memorie cache L2 mărită, ce oferă performanţe sporite cu până la 18% prin comparaţie cu versiunea anterioară. Fiabilitatea excelentă a platformei bazate pe noul procesor Intel Xeon la 64-bit este demonstrată de un nou rezultat al unui TeraByte TPC-H cluster benchmark, publicat de IBM, care demonstrează o îmbunătăţire cu 52% faţă de rezultatele publicate anterior. Noul procesor Intel Xeon, perfect compatibil cu predecesorul său Intel Xeon, continuă să ofere aspecte de power-saving cu Demand Based Switching, o performanţă sporită şi flexibilitate, cu suport pentru memoriile DDR2-400 şi PCI Express.
Februarie 09, 2005
Noul Nobile 159W este cel de-al doilea notebook din gama Prestigio multimedia. Ca şi predecesoarele sale, acesta poate să redea imediat CD-uri muzicale, DVD-uri, MP3-uri şi fotografii digitale fără a încărca sistemul de operare datorită caracteristicii sale DVD instant video. Telecomanda PCMCI inclusă în configuraţia de bază vă permite să controlaţi aparatul de la distanţă cu ajutorul modului Instant ON şi chiar să închideţi aplicaţia Windows XP printr-o simplă apăsare a butonului dedicat în modul Windows. Noul model suportă de asemenea şi opţiunea internă (mini PC) de TV tuner. O altă caracteristică plăcută care vă va ajuta să tastaţi mai confortabil, evitându-se durerile de încheieturi (sindromul de tunel carpian) este tastatura ergonomică înclinată cu un design unic. Nobile 159W are procesor Intel® Pentium® M de până la 2.0 GHz (cu suport Dothan si Banias). Compatibilitatea şi conectivitatea notebook-ului cu alte dispozitive este asigu
Februarie 08, 2005
Intel Corporation a anuntat ca a incheiat pregatirile initiale pentru demararea productiei de procesoare dual-core si a oferit clientilor detalii suplimentare despre planurile sale pentru procesoare multi-core, anuntand astfel inceputul unei noi ere, in care PC-urile vor avea in interior doua sau mai multe "creiere". Intel intentioneaza sa livreze doua produse separate dual-core, precum si cipseturi dual-core pentru familiile de procesoare din clasa Pentium® in al doilea trimestru al acestui an, incluzand procesorul Pentium® Extreme Edition. Procesorul Intel® Pentium® Extreme Edition va include tehnologia Hyper-Threading, care asigura procesorului capacitatea de a procesa simultan patru aplicatii software.
Ianuarie 19, 2005
Prestigio, unul dintre cei mai dinamici producători internaţionali de monitoare şi televizoare LCD, laptopuri şi televizoare cu plasmă, a lansat un nou laptop de 15” extrem de puternic, bazat pe ultima generaţie a platformei mobile Intel® Centrino™ (nume de cod Sonoma).
http://asbis.ro/info/suppliers.xhtml
Select year first
All months

 

Portofoliu ASBIS Romania